Egy jó minőségű melltartó igazi befektetés, amely mind esztétikájában, mind kényelmében meghálálja a kiválasztására fordított időt. A tökéletes darabbal nemcsak tested legszebb vonásait emelheted ki, hanem akár közérzeteden is sokat javíthatsz. Olvass tovább, ebből a cikkből megtudhatod, hogyan találhatod meg azt a melltartót, amely szinte olyan érzést nyújt majd, mintha nem is viselnél semmit.

Győződj meg a pontos mellméretedről

A csekkek befizetésétől kezdve, a bevásárláson át, egészen a workshopokon és tanfolyamokon való részvételig ma már szinte mindent az online térben végzünk. Miért is lenne ez másképp a melltartó-vásárlással?

Tévhit, hogy a tökéletesen kényelmes melltartó megtalálásához kötelezően fel kell próbálnod az adott darabot. Ha rohanós időszakodat éled, de egyre sürgetőbbnek érzed elnyűtt vagy kifakult melltartóid cseréjét, egy pár perces mérés is elég lehet álmaid fehérneműjének megtalálásához.

A pontos mellméret meghatározásának folyamata:

1. Vetkőzz le és állj egyenesen.
A karjaidat lógasd lazán magad mellett és ha kell, kérj segítséget a méréshez.

2. Szabócenti segítségével mérd meg mellkasod kerületét közvetlenül a melled alatt.
Ügyelj rá, hogy a használt mérőszalag mindvégig vízszintes maradjon, valamint se túl laza és se túl szoros ne legyen. A kapott szám adja meg a melltartók címkéjén látható első adatot, azaz a mellkas kerületét.

3. A kosárméret meghatározásához mérd meg melleid körméretét is.
Igazítsd a mérőszalagot a mellbimbók magasságához, majd jegyezd fel a kapott értéket.

4. Vond ki a mellbőség értékéből (3. lépés) mellkasod kerületét (2. lépés).
Az így kapott különbség adja meg azt a betűt, amely a kosár méretét jelöli. (Például 12 cm-es különbség esetén A-s kosárra, 14 cm-nél B-s kosárra, 16 cm esetén C kosaras melltartóra lesz szükséged, és így tovább.)

Fontos, hogy a megfelelő melltartóméret márkánként eltérő lehet. Online rendelés esetén mindig ellenőrizd a kiszemelt darabhoz tartozó mérettáblázatot.

Válaszd az alkatodhoz passzoló melltartó fazont

A kényelemhez nemcsak a méret, hanem a magabiztosság kérdése is hozzátartozik. Ahhoz, hogy ruhában és fehérneműben, illetve a tükörben és párod előtt is egyaránt jól érezd magad, az alakodhoz igazított melltartó sokat hozzá tud tenni. Arról, hogy az egyes típusoknak pontosan mi áll jól, korábban ITT írtunk.



Nemrég érkezett meg a Belstilo webshopba az Ysabel Mora vadonatúj, változatos színekben és fazonokban elérhető melltartó kollekciója. Biztosan megtalálod köztük az alakodhoz passzolót, amellyel elsők között tapasztalhatod meg a márka fehérneműinek légiesen könnyű viselési élményét!

Döntsd el, milyen alkalomra keresel melltartót

A tökéletes melltartó kiválasztásánál sokaknak szinte örök dilemmát jelent, hogy szivacsos, szivacs nélküli, merevítős vagy merevítő nélküli darabot válasszanak. De miért is kellene kompromisszumokat kötni, ha mindnek megvan a maga előnye?

A kivehető szivacsos melltartók például minden helyzetben kisegítik viselőjüket. Míg az aktív kikapcsolódáshoz érdemes a jobban szellőző, szivacs nélküli megoldást választani, hidegebb napokon vagy egy vékony blúzt viselve imádni fogod a szivacsos melltartó biztonságát.

Habár a merevítős melltartók formát és tartást adnak a melleknek, otthonra érdemes néhány merevítő nélküli darabbal is készülnöd. Az Ysabel Mora kínálatában szabadon válogathatsz az alváshoz és házimunkához is tökéletes, pihe-puha pamut modál melltartók közül, valamint a nagyobb, D kosaras melltartók között is szexi fazonokat találsz.

Találd meg a hozzád passzoló stílust

Fontos, hogy mielőtt több darabbal is feldobnád ruhatáradat, gondold át, mikor és hogyan fogod használni új melltartóidat.

A romantikus estékre bátran válassz élénkebb színű, csipkés melltartót, életmódváltással kapcsolatos fogadalmaidat támogasd egy praktikus sportmelltartóval, a zsúfolt hétköznapokra pedig keress olyan egyszerű, de nagyszerű fazonokat, amelyek minden ruhadarab alatt kifogástalanul mutatnak majd.

Belstilo-tipp: Amikor fehérneműt vásárolsz, részesítsd előnyben a nude árnyalatú melltartókat, hiszen ezek sötétebb és világosabb ruhák alatt is egyaránt jól működnek.


Most már mindent tudsz a melltartó választásról. Találd meg a neked valót még ma!
Nézz körül ITT »

2023 február 07 — Eszter Belstilo

Írj megjegyzést

Kérlek vedd figyelembe: a megjegyzésedet kiírás előtt jóvá kell hagyjuk.